MY FISHES...please feed us..we are hungry..thank you..muaah....just click in the water to feed!!!

bunga

18 Sep 2012

JJCM...MA' CIK'S BRIYANI...18/09/2012

 Assalam anak cucu semua...hi hi..asyik open house..open doors..hari ini Nekcik nak close door...Nekcik nak gi dating wit my laling..nak bersunyi sunyi tanpa gangguan..ha..ha..bye bye ye ziyan and the gang (tak nak bawak uols)...
Nak dating kat mana ye??? Ikut jerlah mana laling i bawak...

OO...IKEA lagi ke?? Baru 2 hari lepas pergi...takpelah..kot kot ada lagi terjumpa barang barang reject ..jadi rezeki hari ini lah...menyinggah lah jugak di AS IS BASIS ..tapi tak kutip apa apa pun...Tokpokcu ajak menyeberang ke sebelah..THE CURVE...
Nekcik memang tak pernah sampai ke sini...so kami puter puter cari tempat makan...lunch date hari ini di sini lah ye...Pusing pusing jumpa kedai 
MA'CIK BIRYANI...
LEVEL ONE, WESTERN COURTYARD, 
THE CURVE, MUTIARA DAMANSARA
Nampak cantik dan bersih kedai ni...Interior design pun Nekcik suka..especially panel kayu ni..

Sorry lah ye..gambar handphone cap ayam jer..
Tokpokcu gumbira dapat rojak buah..La..masuk kedai briyani..oder rojak buah!! Whatever lah ye...Bagus jugak kedai ni..banyak pilihan bukan setakat briyani sahaja...
Tokpokcu nak makan nasi dengan TOMYAM....Nekcik nak makan lain lain...
Ini DIM SUM yang memang dah lama teringin nak makan....so hari ini dapat..ok sedap jugak sebab Nekcik tak pernah makan
Rojak Buah
Nekcik oder ROTI JALA dengan kari ayam...my favourite .......memang sedap roti jala..lembut sesangat
OTAK OTAK IKAN
TEH HALIA DAN AIR KELAPA....ALHAMDULILAH..LICIN SEMUANYA...SYUKUR YA ALLAH ATAS LIMPAHAN REZEKIMU...

SUSPEN JUGAK  NEKCIK BILA TOKPOKCU HULUR SEKEPING PURPLE...OO ADA BAKI LAGI...HA..HA..HABIS LAH 70 HENGGET TOKPOKCU BELANJA LALING DIA.....

TAKPE LAH.. LUSA I DAPAT PENCEN... NANTI I BELANJA U PULAK YE TOKPOKCU!!! 

10 comments:

  1. weii..malayu punya ka cina punya.. siap ada dim sum lagi.. masuk kedai bryani kok makan cino..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus jugak banyak choices...da tak lalu tengok briyani waktu niii...tapi laling suker..tapi last last nya makan tomyam

      Delete
  2. Assalam...seronoknya tgk nekcik ni....jjcm je...dan romantik..hihi...salam ukhuwah nekcik....dari Dil di bumi mesir:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam Ummi...macam nilah gaya orang pencen...ada duit sikit..makan makan..jalan jalan...dah tua tua ni kena banyak relak relak..

      Delete
  3. wahaaa bestnyer nekcik... rojak buah tu tp tak nampak lak kuah itam nyer... bile tgk sume dh licin,msti betul2 sedap ni kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dana, dah nak kena bayor..kenalah habiskan..tapi alhamdulilah..nasib baik sedap

      Delete
  4. Aslmkum Nekcik. sebut ttg IKEA...sy semalam dok tengok website IKEA...saja cuci mata...hi..hi.ingat nekcik nak mkn nasi beriani masuk restoren ni.....tp mcm2 menu lain juga ada...
    re; gelak sorang2 sy baca komen daging tak empuk mcm selipar...hi..hi..mmg ada jenis daging yg liat lambat masak...dlm 1 jam lebih juga...kena tambah sikit2 air...tutup kuali..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Mamasya...cuci mata takpe..kami ni selalu TERCUCI poket bila ke IKEA tuh...paling tidak sudip dengan gelas
      Mungkin kalau briyani jer..kurang pelanggan kot...
      Ha..ha..mmg Nekcik fobia masak daging!!!

      Delete
  5. Amboi berduaan romantika pula kekdahnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam Nieda...memang kena berduaan sebab semua tak suka ikut!! bodyguard kecik sekolah..tu yang kami selalu kena dating!!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...