MY FISHES...please feed us..we are hungry..thank you..muaah....just click in the water to feed!!!

bunga

5 Dec 2013

CAT'S CAFE MYEONGDONG KOREA

DAY 4....CAT'S CAFE MYEONGDONG

Ni nekcik skip dulu citer awal..sebelum ke CATS'S CAFE ni...sebab masih teringat ingat..yang lain lain tempat tu uols biasa tengok kan..palace ...stream ..
Cats cafe ni mungkin tak ramai yang sampai sini  ..iyalah bukan semua peminat kucing kan
Nekcik ni semuanya suka kucing..so memang kena pergi..tak usahkan sikecik tu..nekcik pulak yang lebih lebih..hi teringat anak cucu bulus nekcik di setapak!!
Ok jom...kita terjah..hasil googling...nekcik tak ingat tapi keluar dari station Myeongdong tu kita jalan tak berapa jauh dah jumpa..sila google sesiapa yang berminat ye.. ada beberapa ekor kucing jadian di situ menghulur pamphlets CAT CAFE..so jom kita masuk tengok..semua nya xcited uols!!
NI PAPANTANDA KE CATS'S CAFE DI TINGKAT 3

POSTER NI YE..BUKAN KUCING..JOM KITA 
BERKENALAN DENGAN MEREKA INI..ADA 25 EKOR SEMUNYA
SI GEBUS  SEDANG TIDO.. I WANNA SLEEP UOLS

I DUN CARE WHO YOU ARE

CASHIER YANG KELETIHAN..RAMAI PELANGGAN HARI NI TERMASUK AHJUMMA MALAYA TU

SI GEBUS YANG MANJA

LOTIH JAGA COUNTER MOKCIK WEII

ZZZZZZZZZ

SEPUTIH PLASTIK

CATS EVERYWHERE

CAKKK

PENJAGA COUNTER MOGOK..TAK DAPAT GAJI....BLACK NOV

JAGA TIDO..JOM CURI AIR

I DUN CARE

JOM LAH MAIN SAMA



POSING DENGAN ABANG MALAYA

SERIOUUUSNYER JEMAH

LITTLE THINGS  THAT MAKE BIG WONDERS

JEMU TENGOK MANUSIA UOLS!!

TAK PAYAH BAYAR ...TAPI NO SMELL AT ALL 

MY FATTY FUR FRIEND

DUN DISTURB BOLEH TAK!!!

RED TABLE TO MATCH MY BOW

MACAM NEKCIK NGAN TOKPOKCU KAN!!

YEZZ..RAT AOUILE  PIZZA PLIZZ!!!

I WANNA PIS PIS

THESE ADORABLE DARLINGS

ALAHAI KALAU LAH BOLEH MASUK BEG NI..BOLEH BAWAK BALIK 6 EKOR KAN

WEII JANGANLAH SOMBONG MEK

MACAM SI KIKI LAH PULAK

BEDTIME..DUN DISTURB ME!!

HAMPIR 2 JAM KAMI MENGHABISKAN MASA BERSAMA BUDAK BULUS NI..TIME FLIES....EVERYBODY ENJOYED HUGGING AND TALKING TO THE CATS..MACAMLAH KUCING TU FAHAM CAKAP MELAYU!!
BAYARAN MASUK rm24 SEORANG..TAKDE TIME LIMIT
FREE DRINK..COFFEE OR SOFT DRINKS
TEMPAT INI MEMANG CANTIK..BERSIH DAN TAK ADA BAU AIR KENCING ATAU NAJIS KUCING ATAU BULU KUCING...
KAGUM DENGAN INISIATIF MEREKA INI MENJAGA KEBERSIHAN KUCING DAN TEMPAT INI... PELAWAT MESTI BASUH TANGAN SEBELUM MASUK DAN KELUAR
TUKAR SELIPAR...
MEREKA MENJAGA BINATANG KESAYANGAN NABI SAW DENGAN PENUH KASIH SAYANG DAN PENUH HORMAT...TERSENTUH HATI NEKCIK!!
SESIAPA YANG PEMINAT KUCING YANG INGIN KE CATS CAFE NI BOLEH LAH GOOGLE SEBAB ADA BANYAK DI KOREA..DI MYEONGDONG..GANGNAM..JAGALCHI DAN BANYAK LAGI






33 comments:

  1. nekcik...aaah..ni yg tak tahan nih.2 abdul serta bapaknya pasti menjerit suka ni:-))
    wonderful percutian nekcik kalini

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh minat kucing gak ye?? samalah kita kan....mmg seronok bercuti bersama anak anak ni..kalau tak bawak semua..asyiik teringat mereka yang tinggal kat rumah tu...

      Delete
  2. Wah nampaknya Nekcik boleh buka satu francais cat cafe kat sini. Kucing pun dah banyak tu... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. he..he Mie...tak laratlah Mie...tapi appreciate sangat usaha mereka meyanyangi kucing kucing

      Delete
  3. perghhh.. cumey2 belakaaaa.. beso2 lak tu.. kalau teman gerenti bukan 2 jam.. maunya 3-4 jam dok melayan kucen2 tu.. hu3.. kat Korea kira diorang sayang kucen la yea? tak macam kat chinea atau vietnam, diorang makan kucen kan? sedih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ikutkan hati mmg mau berjam jam Tenku..tapi ada lagi mende nak tengok
      Orang korea lebih suka anjing dari kucing..sebab tu mereka buat cafe camni nak bagi orang sayang kucing jugak

      Delete
    2. Tenku..if u dun mind..boleh link kan ke blog tenku ye sbb sana ramai peminat kucen kan..tqq

      Delete
  4. Comel2 nya kucing tu...seronok tengok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyaa..lagilah semuanya mmg hantu kucing..seharian pun tak ngape

      Delete
  5. Emm.... kalau suka kucing mestilah heaven bila masuk. Tapi macam kakak yg takut ni kena duduk luar agaknya kalau pergi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakzakie..takpe kakak takyah masuk..sederet tu banyak kedai kedai..ada kedai buku..ada kledai acessories wanita

      Delete
    2. sorry kakzakie..typing error..kedai...jauh pulak maknanya

      Delete
  6. Replies
    1. mmg comel dan gebus Acik

      Delete
    2. he..he..Nieda..gumuk gumuks ..kalau nekcik dok situ pun boleh jadi comel camtu kot!!!!

      Delete
  7. kalah si bulat dengan si nyer dekat umah, gebu sungguh, ahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baka jenis besar ni memang...makan pun jenis macam friskies tu jer

      Delete
  8. Makcik,sy nak juga jejak kaki ke Cat's Cafe nanti!Jelessssssssssssssssssssssssss...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang kna pergi...doklah seharian kat situ...masok dlm internari sbb ada banyak cafe ni..

      Delete
  9. Nekcik..geramnya ummi tengok kucing2 tu, insyaAllah kalau ada rezeki ke Korea,nak juga menjenguk sigebu-gebas ni,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyaa Ummiross..kalau pencinta kuching mmg akan dapat rasa kebahagiaan bersama budak budak bulus ni
      Tapi nekcik suka cara mereka didik kucing kucing tu...main main pergi toilet..pas tu tu cari parking dok diam diam atau tido...tak kacau kita pun

      Delete
  10. geramnyer nengok kucin2 tuh.... bgs yek nekcik sampaikan takde bau langsung.... msti bersih betuk kt situ kn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Dana..mmg geram tengok kucing kucing kat sini..rasa macam nak seludup masok beg bawak balik!!
      Mmg confirmed bersih sbb nekcik ni allegik gak kat bulu kucing dan sensitif dgn bau bauan ...dok sini 2 jam tu tak bersin pun!! betapa bersihnya mereka jaga

      Delete
  11. Salam....masa gi korea tu...kami tak berkesempatan ke tempat kucing ni....bestkan melancong ke serata dunia....insyaallah kami akan ke europr pertengahan bulan satu tahun depan...hujung bln 12 ni dah janji dgn anak yang bongsu dua org ni nak gi singapura - universal studio lah tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waa kuat berjalan jugak hajjah ye..nekcik ni takat dekat dekat ni boleh ler...jauh jauh tu rasanya tak mampulah..orang pencen kan..tumpang tengok gambar ajelah...
      happy holidays hajjah

      Delete
  12. Salam....masa gi korea tu...kami tak berkesempatan ke tempat kucing ni....bestkan melancong ke serata dunia....insyaallah kami akan ke europr pertengahan bulan satu tahun depan...hujung bln 12 ni dah janji dgn anak yang bongsu dua org ni nak gi singapura - universal studio lah tu...

    ReplyDelete
  13. kucing pun skang ada cafe sendiri okayh. kelasss gitu. kebersihan mesti sgt dititik beratkan sampai bau pun xde. bila la I nak dapat pengalaman mcm nekcik and family ni. ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah Redrose..mula mula berangan dulu...
      Nekcik dulu pun tak pernah mimpi dapat jalan camnii..tapi rezeki itu Allah bagi kemudian..kerana DIA tahu apa yang terdetik di hati kita..insyaallah

      Delete
  14. Aina alahan sikit dengan kucing ni tapi anak2 dan suami emmang suka kucing kecuali anak perempuan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe kalau pergi..Aina tak payah masok tapi boleh meronda kawasan sekitarnya...macam macam ada

      Delete
  15. Alaaaa comei comei.....Best aaaaa cat cafe tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang leka dok main ngan budak budak bulus tu..GRAAM macam nak sumbat dalam beg tu bawak lariii

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...