bunga

12 Dec 2012

MAJMU SYARIF

Di hari baik ini..12.12.12 Nekcik nak share sesuatu..kali ini untuk santapan jiwa...Nekcik ni bukan lah ustazah ye...tapi yang nekcik share ni Nekcik dapat dari Ustazah Dato BahyahMahmood..Dialah yang suruh Nekcik amalkan ini sewaktu Nekcik sedang di landa keresahan satu waktu dulu...dan alhamdulilah...Nekcik rasa lega dan tenang dengan mengamalkannya selepas sembahyang..boleh di baca berkali kali...terima kasih ustazah..dan izinkan saya panjangkan ilmu yang baik ini ye!!! Maaf sebab tak jelas maknanya..so Nekcik tuliskan di sini ye..

"Ya Allah, limpahkanlah rahmat kepada junjungan kami Nabi Muhammad SAW, yang melaluinya Engkau akan menyelamatkan kami dari semua keadaan yang menakutkan dan membahayakan, dengan rahmat itu Engkau akan mendatangkan semua hajat kami dan membersihkan semua keburukan kami, mengangkat kami pada derajat tertinggi, menyampaikan kami pada puncak tujuan, dari semua kebaikan di waktu hidup dan sesudah mati"
Kesian buku nikan..dah koyak rabak dah..tapi Nekcik sayaaang sangat..kemana pergi (luar kawasan) mesti Nekcik bawak...Buku ini keluaran Indonesia.. setiap ayat ada maknanya...jadi segala doa itu mudah kita hayati...Umur buku ni pun dah hampir 13 tahun...Nekcik beli banyak untuk bagi anak anak buah..kini ada 3 keping jer yang tinggal....sekarang dah tak ada dalam pasaran..edisi baru ada tapi tak ada terjemahannya...tapi masih boleh dibuat panduan ..kerana ia sangat lengkap.....

Yang ini kulit dah tertinggal di Mekah!!!
.
Ini edisi baru..boleh di dapati di kebanyakan kedai buku..tulisan besar...ssswaii untuk yang senior!!
Banyak doa dan zikir di dalamnya..surah surah lazim seperti alwaqiaah dan yaasiin...antaranya Doa  Raatibul Haddad....yang amat lengkap..bagi Nekcik lah....tak payah nak rujuk 2,3 buku doa...murah jer Rm13 di MPH....kalau di kedai buku dapatlah Rm12...untuk buat hadiah pun bagus...sekiranya ada yang mengamalkannya..dapat juga kita pahala kan..Insya Allah.....

Sekian ..yang baik itu dari Allah ..yang buruk itu dari kekurangan diri Nekciklah ye!! "sesungguhnya Allah itu amat dekat apabila kita mengingatiNYA"


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...