bunga

12 Jul 2012

A FAMOSA MELAKA...07/07/2012

Salam sayang semua!!!...2 minggu lepas ada orang ajak  gathering kat A Famosa Melaka....ini memang peberet spot Nekcik...dari dulu lagi..cuma sekarang dah tak mampu sebab sewa bunglow kat sini dah mahal...dah banyak tahun tak masuk sini...dulu  dulu dalam RM350 camtu..3 bilik dengan private pool...
So bila Pakngah ngan family pelawa...weii..gumbira sungguh Nekcik...pucuk dicita ..padang golf yang datang!!! Thanks Pakngah, Iskandar and Nadia...

Kira punya kira...tamu Pakngah berjumlah 29 orang tua dan muda..memang gawat weii...Tuan bunglow ( kawan Pakngah) kata 20 orang selesa lah..tapi kami tak kisah..janji boleh dudok sama!! seksa pun tak ngapa!!!
Mungkin dah ramai yang tengok gambar Nekcik ni di blog Yan..sebab biasalah..mana ada Nekcik..adalah Yan..so..siapa dah baca abaikanlah....gambar pun lbih kurang sama kan!!
Biasa lah bila ada rancangan berkumpul ni..mesti kena ada makanan yang banyak untuk menampung selera yang ramai tu!! so masing masing sediakan pelbagai makanan kerana yang ada memang semua kaki makan!!
Memang seronok tengok anak cucu makan dengan seleranya..ialah lepas berenang terus lapar..apalagi cari makan lah...yang utamanya makan bersama..semuga beroleh keberkatan rezeki!!!

Yang bestnyer ..bunglow ni ada pool sendiri..so apalagi anak cucu Nekcik semua jadi ikan duyong dan dugong!!! puas berendam 2 hari.....berangan lah jadi orang kaya sekejap!!!

Kalaulah Nekcik ni kaya raya..boleh buat rumah sebiji macam nii kan..untuk anak cucu berendam...ha..ha..berangan angan!! Memang tak mampu pun!!

Ni pun dah syukur sesangat ada jugak rumah untuk berteduh kan!!
     
                                                          Pakngah jadi swimming instructor
Tokpokcu dengan anak  buah menghidup api sambil berborak untuk episod panggang memanggang malam nanti

The bachelor boys preparing chicken wings

Master Chef with caramelised chicken wings..enak sampai tak sempat pandang  dah hilang!!!

Itu dia acara utama ...makan bersama...syukur Ya Allah atas segala rezeki yang Kau beri..Alhamdulilah

Sarapan pagi cum lunch

Macam macam ada..untuk 29 orang ni tau!!!

Ini tamu Pakngah yang paling muda!!

Bersantai santai sambil menikmati makanan

Agenda kedua rombongan cik kiah...ronda ronda Melaka..termasuk naik river cruise.....happy hapy semua....
     Separuh kapal tu kami borong!! nasib baik separuh lagi tinggal kat swimming pool...kalau idak habis penuh sekapai le keme!!

Bila ye????

Menikmati keindahan Sungai Melaka...

Baguskan.. ada tempat  menarik untuk pelancong!! Nekcik pun suka sangat cuti cuti Melaka..dah 10 kali datang masih tak habis pusing lagiii


Row,  row your boat, gently down the stream. merrily,merrily...


Ini jambatan Morten...cantik corak nya!!



Lepas river cruise..pergi cari cendol durian dekat jam besar ..promosi hebat dalam cruise tu..so semua orang turun boat semua terjah cari cendol..
Semua wajah gembira setelah menikmati cendol durian!!! Rezeki tokeh cendol...


Summarynya: Ini adalah satu cara kami bermesra bersama keluarga...yang tua dihormati, yang muda disayangi...ikhlaskan hati..jauhkan hasad dengki..ada rezeki sesama dinikmati...semuga Allah sentiasa merahmati..insyallah....

23 comments:

  1. Salam Yong,
    bape keluarga nih?

    Mesti yg jantan-jantan tido kat hall!
    Waah semakin menarik sungai Melaka, ada pembaharuan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye Yong...yang jantan jantan mmg kna tdo kat hall..bergelimpangan macam pelarian...kami kurang lbih 6 kluarga le..bukan semua tu..baru secipuut...keme ni kaya sedara yong!!
      Memang cantik sungai melaka tu..especially waktu malam ..ada kelip kelip lagi!!! Kalau Yong rindu sungai Bhosphorus tu..yong naik lah cruise ni...walaupun tak sama

      Delete
  2. Nek cik, tok ngah tu ayah k yan ke ayah chef koya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cha..Tokngah tu ayahnda kepada chef Koya...kekanda Nekcik!!

      Delete
  3. Salam Nekcik.meriah dpt kumpul gini.....makananpun penuh meja....lagi berselera bila mkn ramai.....merapatkan tali persaudaraan. Melaka mmg byk tempat yg best....sy dok Melakapun tak habis ronda semuanya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Mamasya...macam tulah aktiviti keluarga kami ni...suka sangatlah kalau dok bkumpul..pas tu ada makan

      Delete
  4. aah dh baca cite nih kt blog k Yan, tp tak slh baca lg kt blog nekcik... seronok betul kalu dana tgk aktiviti nekcik sefamily.... cuti sama2 mengeratkan silaturahim...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Dana...terima kasih sudi baca....Nekcik memang suka sangat kalau tengok diorang sepupu sepapat mesra...bila mereka rapat tiada rasa persaan dengki dan cemburu..so tak ada gaduh gaduh...yang kecik kecik tu kalau waktu nak berpisah..masing masing monyok jer!!

      Delete
  5. Salam Nekcik
    ...kat situ terselit apam rambai...di sana ada jual ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya lah farid..kalau Nekcik buat pakai daun pisang..tapi diorang pakai daun rambai..ada jual kat pekan Tampin...lagi satu Nekcik suka kuih bakar melaka yang manis bersarng tu..kat bas stand Tampin tu dulu ada..kali ni pagi sangat ..tak jumpa..

      Delete
  6. Salam Nekcik..wah...besar betol rombongan kali ni ya...he..he... Melaka memang best skrg... ducktour pon dah ada.... Oh ya..nekcik kalau nak sewa banglo tu murah, nekcik p belik waktu matta fair.. saya penah dapat banglo 3 bilik dngn pool pada harga rm64 satu banglo dan saya p tu waktu cuti umum lagik..cuti hari wilayah.. tp the last matta fair x dapat rm64 dah, harga dah naik sikit = rm80 satu banglo, still cheap kan..? kalu yg 4 bilik dah jadik rm100 rasanya satu mlm...

    ReplyDelete
  7. Farikica..o ye ke..baru tau..murah giler tuh...member price Rm 400 ni pun kami ingat dah terlau murah!!tq for info...camtu leh dudok 3 mlm baru puas!!

    ReplyDelete
  8. ya Allah, gila meriah...baca dan tengok gambar pun dah rasa kemeriahannya....semangat bersama tu yang penting kan!

    ReplyDelete
  9. Salam Elly..ampuun ye lambat baca komen elly....entahlah dari dulu hingga kini keluarga kami memang rapat...so kami cuba wariskan amalan ini untuk generasi muda ..agar mereka masih mesra bersama..insyaallah

    ReplyDelete
  10. salam, keluarga saya plan nak bercuti di Melaka bulan 9 ni. kami tengah survey2 harga la, sbb nak bawa keluarga besar, jadi nak pilih accomodation yang selesa dan berpatutan. saya tertarik dgn bungalow yang awak post dalam blog ni. bungalow ini still available ka untuk disewa? boleh tak bagi no tel owner dia so that senang saya nak contact untuk booking. thank you!

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam Fauziah..maaf lah nekcik tak bukak post ni..sebenarnya dia sewakan untuk family fiends sahaja...ini pun pasal dia kawan abang saya..tapinanti saya cuba tanyakan ye..insyaallah

      Delete
    2. salam, cik fauziah dah dapat no contact tok owner banglo ni? bley contact kat email sy shafiq_hezry91@yahoo.com. terima kasih kerna membantu

      Delete
  11. salam, saya berminat untuk sewa banglo yg nekcik bercuti ni lah..bley sy dpt kan contact number owner dye x? d harap nekcik sudi membantu. sila contact sy d email shafiq_hezry91@yahoo.com pon boleh. :)

    ReplyDelete
  12. Salaam encik shafiiq..mntak maaf lah tsk dapat nak tolong..bunglow ni dia sewakn hanya untuk kenalan rapat sahaja..nekcik pun tumpang abang jer sebab ini rumah kawan dia....

    ReplyDelete
  13. Owh yeke. Xpe la gitu. Hehe.. Terima kasih ye :)

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. salam Pye Syed...tuan rumah ni hanya sewakan pada family members jer...mintak maaf ye

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...