bunga

17 Feb 2013

HANOI LAGIIII


Hanoi lagii....kami ke mari sebelum ke Halong Bay lagi...Hari kedua di sana..selepas sarapan kami terus melangkah Old Quarters ni..bandar lama..tak boring berjalan sebab sepanjang jalan tu semua kedai kedai..berpandukan peta yang hotel bagi..kami meredah lorong lorong untuk ke WAR MUSEUM....biasalah ada kapalterbang, kereta kebal dan peralatan perang...hero hero Nekcik memang sukerlah sangat...ikutkan ajelah sbb nekcik memang tak suka perang perang ni!!

Ini  antara yang terselamat!!!

peralatan perang dulu dulu

talipon dulu...

Kapal musuh yang dah jadi besi burok
Nasib baik makcik tu sempat lari ke mesia kan!!


kapal vietnam

Meriam ni buatan Eropah..tukang tembak tu dari mesia
Flag Tower
Kurungan kot
Dari War Museum tu kami menapak melalui taman ini untuk ke ARTS MUSEUM....


Nekcik suka yang ini


Lukisan yang terdapat di si sini
menghayati seni ke tu bang?

Ini pulak MUSEUM OF LITERATURE... ini tempat pemikir pemikir dahulu belajar kot..tak ada apa sangat..tapi ada taman yang cantik dan bersih..ada gerai gerai souvenirscholar dari mesia!!

Abaikan mokcik tu...di belakang ada batu berbentuk kura kura...agaknya kat sini lah depa duduk mengaji kot...dok ngaji atas bangku kura kura!!!..slow slow pandai jugak depa ni kan!!

Rugilah background yang cantik tanpa modelnya kan???????
Habis sudah 3 museum kami lawati...ikutkan kami selalunya jarang masuk tempat camni..tapi kat sini tak banyak pilihan..lagi pun bayaran masuk murah  murah jer...tak sampai Rm5..bawah 15 tahun percuma!!!

Bangunannya pun dekat dekat dan tambahan cuaca pulak sejuk...tapi hujan renyai renyai ..kami redah jugak!
Okay lah dulu sebelum Nekcik tutup buku cuti cuti Hanoi...ada sikit lagi yang akan Nekcik kongsikan di entry yang akan menyusul..insya Allah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...