bunga

13 Nov 2019

Ahlan wasahlan

     Assalamualaikum sahabat blogger..masih adakah lagi yang ingat kat nekcik ni ye???..bertahun tahun dah rasanya hilang dari radar..mujor masih dapat ditemui...dan masih lagi berpijak di bumi nyata...syukur  alhamdulilah masih lagi Allah izinkan untuk terus bernafas di muka bumi dan juga masih wujud di mukabuku..he he
Sebenar benarnya Nekcik rindu dengan kawan kawan Blogger nekcik ni..walaupun bertegur sapa di alam maya..dan ramai jugak yang dah bertemu di alam nyata..Nekcik rasa semuanya dekat di hati Nekcik..sayaaang uols semua..bukanya Nekcik dah lupakan uols semua..
Salah satu faktor nya..sejak dah guna handphone ni..rasa malas nak menghadap PC..Hp Nekcik tak lah canggih untuk nak tulis blog.. lagi pun sejak dua menjak ni jari jemari Nekcik ni dah bertambah size nya  ..dari size M dah jadi XXL..so amatlah risau andai asyik typo error...risau oo..cakap jadi dakap nanti oo
Tapi sekurang kurangnya masih lagi ada rakan blogger yang wujud  di FB dan jugak Ig..so ukhwah tetap berpanjangan...
Kalau dulu Nekcik rancak menulis sebab selalu balik kampong atau terbang sana sini so bolehlah share story morynya...Sekarang aktiviti terbang terbang ni dah banyak di keluarkan dari agenda kehidupan disebabkan kegawatan poket Tokpokcu...lagi pun Uncle Tony dah tak banyak bagi tiket murah..so bersyukur jerlah dengan peluang yang pernah dikecapi zaman zaman dahulu tu..alhamdulilah..syukurlah banyak jugak tempat dan negara yang telah dijejaki ...hanya ada beberapa tempat lagi yang dalam impian..biarlah menjadi rahsia hati
Last Nekcik update Teratak 66 ni dua tahun lepas kan...lamanya bersawang Teratak 66 ni ye..
Alhamdulilah Nekcik masih sihat..sihat orang lama..tapi syukurlah rasanya kepala lutut ni masih mampu lagilah nak terjah tangga tangga kat kampong sinuun tu..he..he
Tahun 2019 bulan April lepas umur Nekcik masuk 6series..kilauan emas gitu..memang amatlah syukurnya kerana masih Allah berikan nikmat sihat sambil menambah bekalan akhirat yang banyak kekurangannya...insyaallah..Nekcik juga doakan semua rakan rakan blogger dan rakan rakan mukabuku jugak dikurniakan kesihatan yang baik..disamping bertambah iman dan taqwanya
Amin amin ya Rabbal alamin

Sweet Sixteen Nekcik.
oops silap lah..SWEET SIXTY ...
bahagianya bila ramai yang sayang
kek ni pun specially made by our darling chef..CJUU
Uols ingat lagi tak Ex Boyfriend Nekcik ni??
 Laa ..yang selalu bawak Nekcik terbang sana sinun tu dulu.dulu..sampai rabak poket dia
Tokpokcu lah tu..sekarang dia bawak jugak Nekcik terbang hari hari..
tapi kat darat jerlah
terbang dengan angsa jer
Kita bercanda dalam negara jerlah..@waterfront PD..
Love is everywhere and anywhere

Itulah pilot yang selalu bawak Nekcik terbang sana sini tu..Kapal Unser JCL 101
Mokcik happy jer..janji jalan jalan...kalau berkurung dalam rumah jer nanti Nekcik meroyan
he..he
Okay cukup dulu setakat ini..baru nak warm up..rasa seronok pulak bila mula menulis ni...rasa macam tengah sembang sembang dengan you all semua..nanti insyaallah Nekcik sambung lagi sebab macam banyak jugak nak bercerita cerita kat sini..
tak taulah ada lagi ke peminat Nekcik ye..kita test market dulu ye..rindu Nekcik nak baca komen komen geng blogger 



23 comments:

  1. Selamat berblog kembali Nekcik 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. He..he..iya kakcik..satu cara utk aktifkn minda....

      Delete
  2. Replies
    1. thank you..thank you Nasa..ada lagi peminat Nekcik ye

      Delete
  3. rindu lah nak baca nekcik menulis semula kat blog nih...
    makin manis nekcik lagi2 masa motong kek tuh

    ReplyDelete
  4. He.he..nekcik ni kan pemanis orangnya..celik mata kalau dpt teh o manis
    insyaallah..nekcik pun rindu nak baca komen komen kluarga blogger nekcik ni

    ReplyDelete
  5. He..he nekcik ni kan pemanis orangnya..kalau dapat teh o manis celik biji mata

    ReplyDelete
  6. Salam..nekcik.
    Timbul juga nekcik di alam maya.
    Tu..peminat ramai dah tinggal jejak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he rindu punya pasal ku gagahi
      jugak..alhamdulilah masih ada yg sudi membalaskomen dan terima kasih kerana sudi singgah
      Nekcik x boleh bukak blog nieda

      Delete
  7. Masalah dr tahun lepas nekcik..org tqk boleh masuk.

    ReplyDelete
  8. Welcome back Nek Cik. Aritu nampak Nek Cik kat Jonker Street, tapi terlupa nak contact Nek Cik kat IG.. Anw Happy anniversary Nek Cik yang always sweet.. May Allah Bless both of u... always... Ameen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ye ke Mummy..klau x mesti nekcik paw mummy..cendol derian jam besar tu
      thank you dear for the wishes..insyaallah nnti kita jumpa sbb nekcik ni mmg suka beno nak ke melaka tu

      Delete
  9. NEKCIK!!! mmg lama betul tak bersiaran kat blog..ye betul almost 2yrs tp JM x pernah lupakan NEkcik tau..cakap pasal pak Tony tu..hurmm JM pun kalau boleh nak alih ke airline lain dah...dah x berapa suka dah dgn airline yg JM selalu naik bertahun2 tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi si jari manis...rindu sembang sembang kan
      Itulah mujur lah dah byk jugak destinasi oberc
      Yg telah dijejaki ..last trip Perth feb 2018
      Lepas ni kna backpack domestik jerlah rasanya

      Delete
  10. Happy belated birthday Nekcik...lebih kurang usia MAk JM hihihi..semoga allah kurniakan kesihatan yg baik buat Nekcik ye dan juga tokpokcu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin for the doa ye JM... Nekcik rasa bahagia walau dah 60 Allah masih lagi berikan kesihatan yg baik..boleh jalan.makan..solat..alhamdulilah

      Delete
  11. Replies
    1. Yezz I am back my dear Ziyan..tapi slow slow jugak jadinya

      Delete
    2. But happy happy sbb masih ada lagi yg setia bersama nekcik walaupun dah bertahun hilang dari radar

      Delete
  12. Permisi Ya Admin Numpang Promo | www.fanspoker.com | Agen Poker Online Di Indonesia |Player vs Player NO ROBOT!!! |
    Kesempatan Menang Lebih Besar,
    || WA : +855964283802 || LINE : +855964283802

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...