There was an error in this gadget

bunga

27 May 2016

THE MORNING CALM GARDEN..NAMI ISLAND IN SPRING 2016

Asalamualaikum semua..ni nekcik update habiskan entry Korea ni ye..takmo cerita panjang panjang..dah selalu cerita kan..he..he
ok kali ini nekcik jalan ke beberapa tempat jugaklah..iyalah takkan asyik nak pi pasar jer budak budak tu kan..antara tempat yang kami pergi kali ini..ialah..

1. THE MORNING CALM GARDEN..
2. PULAU NAMI
3. YEUIDO PARK
7. MASJID ITAEWON
4. MYEONGDONG
5. NAMDAEMUN
6. DONDAEMON
7. HOEHYON
8. DONGMYO
9. NORYANJIN FISH MARKET

Dari no.4 ke bawah tu semua kawasan melontar won..oleh kerana ini merupakan kali kedua anak anak nekcik ni  balik 'kampong'..maka banyak tempat yang sudah mereka pergi dulu..so mereka pun tak mahu repeat..lebih menyopink nampaknya..ialah dulu..mak abah bagi duit poket..kali ini masing masing dah bekerja..so lontarlah sendiri ye..kecuali adik..
Entry yang lepas banyak gambar gambar hasil shooting di Morning Calm Garden..cantik dan luas kawasan berbukit bukit..tapi dipenuhi dengan berbagai jenis bunga..termasuklah tulips..azalea..Memang ceria mata memandang


di Yeuido park..azaleas putih
seceria bunga azaleas putera puteriku
Jom kita ke  MORNING CALM GARDEN..tulips...

Luas benar kawasan ni..berbukit bukit seperti Cameron Highland..siapa yang kuat memang boleh sampai ke puncak bukit..memang awesome kat atas tu..

bunga walau di mana pun tetap cantik  apalagi kalau di hias rapi

Pergi lah nak kemana pun..ikut jerlah tunjuk arah tu




sejuk mata memandang

Add caption
kalau nak guna waze cubalah ye
Hampir 3 jam jugaklah kami ke kebun bunga ni..iyalah ada bunga yang tidak  terdapat di kampong sendiri..lagi pun cuaca yang dingin walaupun matahari bersinar terang

Add caption
ini Moonlight garden...tulipsnya warna putih

sempatlah 3 beranak ni bercherry blossom

Kita tinggalkan kebun bunga ni dulu..walaupun mulanya tak mahu ke Nami Island ni..tapi kami
harus cari tempat solat dan makan..tak terpikir pulak nak bawak bekalan untuk berpiknik..alahaii..oleh itu dari Morning Calm ni kami naik bas ke Gapyeong Station untuk ke terminal feri..maka rombongan nekyah pun selamatlah mendarat di Pulau Nami yang penuh lagenda tu...Rasanya kena jugaklah nekcik tengok pilem winter sonata ni ye..sebab nekcik pun tak kisah sangat..dengo dengo gitu jer
 seronok jugak naik feri ni walau pun sekitar 10 minit jer pun
Inilah penyambut tamu Nami Island ni..senyom ke ..marah ke..tak kenal ke ahjumma ni..dah kali ke 5 balik kampong tau..x caya tengok pasport!!
Ni ye kalau yang nak mencari  surau tu..cari bangunan kuning tu..dalam tu jugak ada kedai makan halal


Tempat solat ini telah di buat baru..lebih cantik dan bersih dari sebelum ni..
cantik dan bersih...walaupun di negara kafir..kesucian agama masih terjaga rapi..alhamdulilah
Boleh duduk untuk buka kasut ye....bukan sofa empuk tapi kayu balak..namun cantik

bersebelahan  tu ada jugak lagi kedai makan..kedai nasi goncang

                                                              Kedai ni direkomen di surau ..

Hero heroine spring sonata versi jawa bugis!!

nasi ayam black pepper..rm30.!!!.
dah solat..dah makan jom kita merayau rayau kawasan sekeliling..apa yang best sangat ye...

Pada Nekcik pulau ni biasa jer asalnya..tapi di tanam pokok yang berbaris cantik..dideko menggunakan kayu kayu dan batu batu...bersih dan sejuk mata memandang..berbagai aktiviti seperti berbasikal..berenang..atau duduk jer berehat rehat..memandang air di sekelilng pulau ...jom kita terokai keindahan pulau Nami yang sangat lagenda sangat tu
Tengok tu..buku buku disusun sebegini rupa di jadikan tiang sebagai deko
tulis nama tepi buku!! 

jomlah layan kawasan sekeliling ye...
bersih nya laluan



terlupa pulak nak singgah..cantik sangat payung tu kan














Add caption

Encik tupai yang jinak..siap posing untuk ahjuma malaya

inilah permulaan lagenda pulau ini kan..sampai sekarang nekcik tak pernah lagi tengok cerita ni..tak tahu hujung pangkalnya..ialah time nekcik tu ceritanya Charlies angels kan!!
tengok comel jer pondoknya...tak perlu tiles ke apa...kayu kayu pun cantik sebagai hiasan

Cute jer signboard dia
Kalau muda muda dulu boleh jugak verangan  kan..tapi dah senja ni harus lah redha dan bersyukur dengan apa yang ada....harus verangan rumah yang sinuun..kekal abadi

Dulu masa sekolah belajar...daun daun berwarna hijau untuk menghasilkan klorofil untuk hidup.tapi di sini daun daun berwarna merah..kuning tapi masih segar....Allahu Akbar.....

Rugi pulak kalau tak posing ..sayang background yang cantik tu terbiar tanpa model malaya!!

ingatkan masa autumn jer daun daun ni berwarna kuning


The Food Hunter mencari makanan  di pasar malam Myeongdong..pantang jumpa signboard halal

Add caption
                                                                      Di LINE FRIENDS Itaewon..kedai ni penuh dengan berbagai rupa teddy bear..tapi MAHAL..so we all just pelok pelok..dakap dakap and say goodbye

dari kecik sampai tua ..teddy bear tetap diminati..cuma dah tak beli lagi!!

                              alahaii bang..berteddybear jugak ke..hii risau omak

Jom eskrem turki..tak payah pergi istanbol..kat Itaewon pun ada kaan

Caya tak..jalan sampai kasut pun boleh terkopak kalau ikut pakej Tokpokcu nii..tapi dun wori..Mr.DIY always around..memang complete pakej!!
dah puas jalan jom kita singgah pasar beli sayur untuk makan malam ..ni di Namdemun

                                     berbagai bagai jenis sayur ada di sini..tengah musim strawberry..besar dan manis

Pesanan sayang dari Nekcik
Nekcik ter remove nama nama blogs kengkawan semua..hu..hu..
aduhaii..lambat lah nekcik nak add kembali ye...
Sian nekcik..nak delete blog yang dah 5 6 tahun tak aktif tu..tersilap teknik lah pulak..
takpe nanti nekcik slow slow add on..kena tunggu sel sel otak berhubung dulu!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...