MY FISHES...please feed us..we are hungry..thank you..muaah....just click in the water to feed!!!

bunga

30 Nov 2013

DAY 3...NAMSAN SEOUL TOWER..20.11.2013

DAY3.. 20.11.2013
NAMSAN SEOUL TOWER

Feeling so happy..ku panjatkan kesyukuran kepadaMu Ya Allah atas kebahagiaan..dan segala rezeki yang kau limpahkan kepada kami dan keluarga...jadikanlah kami orang orang yang sentiasa bersyukur dan beribadah kepadaMU Ya Allah...semuga kau pandulah kami ke jalan yang Kau redhai....kurniakan lah kami kebahagiaan di dunia hingga ke akhirat..kekalkanlah jodoh kami dalam kebahagiaan dan ketaqwaan hingga ke Jannah..aamiin...HAPPY 30TH ANIVESSARY TODAY at Puncak menara Seoul.......tak perlu kata katalah ye



At Seoul Tower
                                    Memanggakan cinta??? Tak beli pun mangga tu..maheiii...kami kuncikan dengan doa jer..insyaallah
Nekcik manggakan cinta dengan 4 padlock ni jer!!!


Seoul Tower


My Super Duper Hero
                                    Bersama keindahan ciptaan Allah

                
                                                         Feelin feelin laa kunun
Menyaksikan persembahan tradisional korea

Persembahan tradisional

Pemandangan dari cable car
Nak ke Tower ni kenalah naik cable car..sekejap jer 
Masyaallah cantiknya warna daun daun menanti musim salji

Selepas ke Seoul Tower..kami pergi ke Han River untuk naik cruise dan juga untuk bertemu Maya anak angkat korea nekcik tempoh hari tu...alhamdulilah kasih sayang masih dapat dijalinkan tanpa mengira ugama dan keturunan..semua happy dan kami sama sama naik cruise ..menyusuri Han River




Menyusuri Hangang river selama satu jam....sejuk di sapa angin
Bergambar dia atas deck kapal...macam kami punya..sebab takde orang lain..sejuuk

numpang gambo

Bersama Maya dan Konil ..adik Maya



Balik jalan...sampai rumah Tokpokcu masak lobster untuk our special dinner today....kalah 5 star hotel kan..abaikan lah alas meja nekcik tu


Ni kek Tokpokcu beli kat Salam Bakery semasa balik tadi...
Jom potong kek..suka suki jer
Thanks Efi

 Untuk renungan....lagi banyak berjalan lagi banyak kita lihat kebesaran Allah....indahnya ciptaan Allah untuk mahluknya
"Dan biji bijian yang berkulit dan bunga bunga yang harum baunya
Maka nikmat Tuhan manakah yang kamu dustakan"
...surah Ar Rahman ayat 12 & 13

21 comments:

  1. tanpa kaca mata lain benar wajah nekcik.
    sedapnya kek penuh kacang . kek apa nekcik?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bertambah senior ke semakin juniour ni Nieda..he..he..da tau bertanya pula ye
      Nekcik rasa mmacam kek biasa..hanya atas tu memacam ada...ada kuaici..ada badam..gajus..ok lah rasanya

      Delete
  2. terliurnye tgk kek anniversary nekcik & tokpokcu tu. mewah btl kekacangnya…..btw glamernya si maya ni nekcik…aritu tgk ada satu blog ni p korea pun dia juga yg bawak…..hahaha!!!nekcik mmg ada anak angkat setiap negara yg dikunjungi ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ros...rasa dia biasa jer..macam butter kek..cuma topping tu jer yang very nutty..nekcik rasa yang
      bawak Maya tu lah anak sedara nekcik..dari tintamerah ..dialah yang introducekan Maya kan nekcik,,tu
      Takde lah Ros...anak angkat Korea jer yang nekcik ada


      Delete
  3. a place that buried in my heart deeply...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh Oh always in our hearts lah ye yong...!!

      Delete
  4. Alhamdulillah..moga kekal bahagia & sihat walafiat slalu buat makcik & pakcik.nampak gayanya 'cinta tetap terukir di Korea'...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. AAmiin Yanie..sama lah jua makcik doakn untuk kamu berdua...

      Delete
  5. happy anniversary yg ke 30 ....semuga bahagia hingga ke akhir hayat.
    pemandangan di korea memang cantik,itulah impian kami sekeluarga namun belum tercapai.ada rezeki lebih...insyaallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Zila...itulah tiap tiap tempat..ada yang menariknya...macam tu lah korea..lain dari tempat kita...nekcik suka sebab bersih dan orangnya pun baik baik

      Delete
    2. Insyaallah ada rezeki tu sampailah nanti..aamiin

      Delete
  6. touching tengok masakan tok pok cu. tu yg menambat dan menyatukan hati semua ahli keluarga:-))

    ReplyDelete
  7. Itulah Anim..Tokpokcu ni mmg bahagia kalau dapat masak..dia puas tengok anak anak makan masakan dia..Insyaallah itu jugaklah doa nekcik...

    ReplyDelete
  8. Slmt mnymbut u/tahun perkahwinan yg ke 30 Nekcik ..semoga kbhgiaan yg dikecapi berkekalan ..
    Suka tengok pic tu semua..aduhaiiiiii bila agaknya saya dapat ke sana....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam MP....terima kasih atas ucapan..aamiin

      Insyaallah ada rezeki sampai lah tu..tunggu offer

      Delete
  9. Hepi aniversary...moga bahagia till jannah..
    Bestnya berpeluang mkn angin lg sambil menikmati keindahan bumi ciptaan Allah ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Ariana..aamiin
      Itulah sambil berjalan sambil melihat keindahan ciptaan Allah..
      Subhanallah

      Delete
  10. Nekck mengunci cinta jugak ke...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nekcik kunci cinta kami dengan doa jer Aina
      padlock pun ada 4 tu!!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...