bunga

29 Nov 2013

FISH MARKET..NORYANJIN

SIARAN XPRESS
DAY 2...PART 2

Pukol 5.30 kami dah keluar dari Pulau Fantasi Nami...si kakak  nak pergi ke taman MORNING CALM
Sorrylah kak.. dah macam midnite..yang menakutkan!
Morning Calm dah pun tutup
So our next destination..TOKPOKCU peberet spot
Guess where???
OF coz..NORYANJIN FISH MARKET....
Naik subway sampai station Yongsan..tukar train ke Noryanjin
Waktu tu dah kol 8 malam..tapi pasar ni bukak sampai malam
Pernah ke sini masa lawatan tapak pertama dulu
So jom kita jumpa ahjumma  ahjumma kat sini



Mokcik mokcik Tokpokcu!!!..lama tak jumpa ye!!
Annyeongsayeo ahjumma!!


                      Pandangan dari tingkat atas
Syiook tengok hasil laut yang hidup hidup ni


           
                                           KING CRAB
MISS PAUL

CENGERANG CENGKERING

NAK RASA KE???

BIASA BIASA JER KAN

DAH MATI HARGA MURAH
Add caption

HI HI...TAKUT NAK MAKAN WEII
INILAH HASIL TANGKAPAN DI PASAR TADI..MACAM MACAM ADA...
PANDAI TOKPOKCU MENJARING..
BETAPA PEMURAHNYA ALLAH UNTUK MAKHLUKNYA CIPTAANNYA...
MASYAALLAH...

KETAM MASAK LOMAK CILI API YO!!

ASAM PEDAS TENGGIRI
                              
YANG INI UNTUK HABUAN ESOK..HIDUP LAGIII

PANDAIKAN TOKPOKCU MENJARING..KENYANG ANAK ANAK
ALHAMDULILAH...OUR MIDNITE DINNER
JOM MAKAAAN


 YANG INI DINNER KAMI 2 TAHUN LEPAS....MAY2011
ALHAMDULILAH..SYUKUR ATAS REZEKI DAN NIKMAT DARIMU YA ALLAH

18 comments:

  1. masak lemak kat korea ....hebak, hebak !
    Asam pedas negori pun ada... macam kat rumah sendiri .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Nieda..balik kampong ler kunun!!

      Delete
  2. Macam kat rumah sendiri kan Nekcik... untunglah ada chef...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam Mie..eh rumah sendiri lah tu..tapi untuk 4 malam jer...portable chef!!

      Delete
  3. Assalaam Nekcik

    Bestnye dapat main masak2 kat Seoul....beghaper gheger sekelo hasil mahsul tangkapan laut Korea tu ? Cer kabor, cer kabor...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah yong ..main masak masak ...yang lobster tu sekila rm90 ...kalu kat sini..mmg tak penah beli pon
      Ketam keme masak seperiook tu rege rm30 selonggok
      Tenggiri 3 hekor..percuma kembong sekor rm30 jugak..Rm150 utk 6 orang yong.. ok ler tu..dari dinner terus bekfes!!

      Delete
    2. boleh tahan juge ghegernye..Lebih kurang macam kat sini juge yer....ok la tu, untuk 6 mulut, berbaloi la. Yg penting fresh dari laut....tak ghase berada di Korea bila menjamu selera di meja makan, ghase macam kat setapak jer ye....

      Delete
    3. betol yong..pergi supermarket kat itaewon jumpa org mesia pulak..mcm kat chowkit gamaknya!!

      Delete
  4. jeles ngan nekcik...buat dapur kat sana macam dapur kat setapak aja. ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anim..dapo setapak kena tutop untuk sementara waktu..so kena bukak kat korea satu

      Delete
  5. Mcam kat m'sia dah main masak2 camtu..hehe. Lau buat Octopus masak lemak sedap tak? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh Cik Viva..mmg kena main masak masak untuk cut cost..low cost traveller kenalah camtu!!
      eee.. takut nekcik nak megang nya octopus tu ..sereem
      Diorang masak macam sambal gitew

      Delete
  6. amboi sakannya nekcik &tokpokcu masak @korea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ros..Tokpokcu tu memang suker kalau dapat masak..siap bekal bahan penumis , asam keping lagii

      Delete
  7. assalam nekcik..besar2nya ..tak pernah acik tengok

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang giant giant ketam dan sotong kat sini..mewahnya rezeki Allah di sini..walaupun tak semua menyembahNya...

      Delete
  8. Masak2 jimat belanja ye nekcik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyoo Aina..dah low cost traveller..kena lah berrjimat cermat...6 ahli tu!!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...