bunga

29 Nov 2012

JALAN JALAN KK

Salam semua...ni Nekcik share gambar gambar sekitar jalan jalan KK...sebelum melabuhkan tirai Jalan Jalan Sabah...

Bersiar siar di tepi laut ni

Nekcik tak nyberang ke pulau sana tu...gayaaat!!..tu kna ikut rombongan CIK KIAH
MASJID LIKAS...cantek di kelilingi air

Ada water taxi lah masjid ni....
INI RUMAH TERBALIK TAMPARULI....semua peralatan dalam rumah ini di pasang terbalik..maknanya....kipas di lantai...katil di atas  kepala lah!! semua termasuklah tandas!!...tak boleh ambil gambar dalam rumah...

side view....dan bila keluar dari rumah tu...memang macam rasa terbalik!!! harap harap designernya taklah terus terbalik balik!!!

Makan malam di pasar Filipin..murah jer

ole ole untuk di bawa pulang..yang bulat bulat tu namanya AMPLANG ..dari ikan ..ada jugak sotong

CHOTONG BAKAR.......UDANG BAKAR..IKAN BAKAR
TERNGANGA MULUT IKAN NI KENA BAKAR!!!



INI HIDANGAN MALAM  DI TUARAN.... HARI SAMPAI KK..DI RUMAH ANAKNDA NIZAM DAN YANIE...UDANG MASAK LEMAK SUSU!!! SEDAAP!! TERIMA KASIH YANIE DAN UMMI YANG SUSAH PAYAH MASAK MENJAMU KAMI..ALHAMDULILAH SEMUGA MURAH REZEKI!
INI  PUN TUAN RUMAH JUGAK..COMEL COMEL BAH!!!....SEKIAN DULU..CUTI CUTI SABAH...SEMUGA DAPAT KE SANA LAGII..INSYA ALLAH!!!

30 comments:

  1. Kakcik belum sampai lagi ke rumah terbalik tu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kakcik..lepas ni boleh lah difikir fikirkan ye!

      Delete
  2. nekcik..semua best!! tak pernah sampai Sabah, insya-Allah tahun depan boleh refer blog nekcik nih kalau nak ke sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Anim..mmg kna pergi...insyaAllah...mana yg boleh membantu..silakan!!

      Delete
  3. Ruginya Nekcik tak ke Pulau Manukan, boleh gurau2 dgn ikan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak kira lah rugi Mie...dah jenis gayat ni..takleh wat apa..pada hal dok tepi laut!!!

      Delete
  4. semu makanan yg ada dlm gambar nih sgt2 lah bt air liur ni meleleh... lg2 tang udang ngn sutun bkr tu nekcik oi... rasa cam nk terbang je ke KK tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Dana..sementara nak ke KK tu..jom kita ke Kuala Selangor...cari sutun!!!

      Delete
  5. lazatnya menu tu semua.
    pemandangan pun indah mata memandang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Mammyharraz..berjalan sambil mengesakan kebesaran Allah!! Masya Allah

      Delete
  6. salam nekcik...bestnyeeee. xsabar dah ros nak smp plak. ngeh3x....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rostina..cepat pack and go!! cuti cuti Sabah bah....Nekcik pulak teringin jugak mau ke Brunei bila ada rezeki.insya Allah

      Delete
  7. Replies
    1. Iya Nieda..sotongnya manis dan lembut jek!!

      Delete
  8. nekcik saya dah guna blog bau. picasa penuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lahaiii Nekcik risau dengar problem problem blog niii..iyalah Nekcik ni rabun IT..meraba raba !!

      Delete
  9. salam...

    seafood semua ngancam

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam Zila..mmg mengancam terutama yang ada tinggi darah dan kolestrol dan gauut!!!

      Delete
  10. cantik view kat pelabuhan tu..
    sayangnya tak boleh ambil gambar dlm rumah terbalik tu...kalau tak boleh tgk rupa dlm nya

    makan seafood kat sana mmg best ka..ni tgh tgk blog kak azian..dia kan baru balik sabah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah..kebesaran Allah untuk menggembirakan hambaNya..oo rumah tbalik tu ada dalam yanjournal..Nekcik risau nak tangkap gambar..ikut arahan kan!!!
      DZ..jangan tanyalah kat kluarga Nekcik ni bab makan makan...memang semuanya kaki makan!!haaa....haaa...best sokmo!

      Delete
  11. saya sukaaa sabah! sukaaa KK! nanti nak repeat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayuuuh ke Sabah bah!!!! Kalau idak 24/1 ni pun Nekcik kna pgi Sandakan lagi..anak sedra kawen..tapi kami dah set program ke lain ...terawal lah pulak!!!

      Delete
  12. wahhh bestnya jalan2 ke KK...teringin nak tengok rumah terbalik tu...
    Dan Yg bakar2 tu semua mmng menggoda kalbu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Mulut payau...bab bjalan jalan ni mmg besst....bila balik poket pun kering!!!! Rumah Terbalik tu simple jek..tapi lain dari biasa..bila keluar dari rumah tu..kita rasa lain sikit!! mcm nak terbalik !!!

      Delete
  13. Aslmkum Nekcik.
    suka tengok gambar2 Nekcik cuti2 di KK....rumah terbalik...menarik.
    KK antara tempat percutian yg best....buat sy teringin nak jalan2 lagi....dulu masa cuti sy stay di Marina Court tp pergi juga kat kedai dan restoren bawah Promenade itu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Mamasya..oo Mamasya dah terjah lebih awal lah ye...mmg seronok ke sana kan..tapi kna lebih lama sikit..Nekcik suka kat Promenade ni sbbkedai banyak tu!!

      Delete
  14. Salam nekcik... bestkan jenjalan kat KK, saya mmg suka kalau pergi KK

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom kita ke KK MystoryPic....tunggu klau ada tiket murah ye!!!!

      Delete
  15. seronoknya... ramai kata seafood kat sana sedap sbb sangat fresh.. murah jgk kan.. gerraaammm tengok menu2... meleleh je ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyalah m.u.l.a.n..dia sedap pasal baru naik dari laut...mmg kna lupakan kolestrol dan diet!!! lupa diri jadinya1!!

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...