bunga

24 Oct 2013

Family Gathering..JERAM KUALA SELANGOR..18/10/2013



Bermula lah kisah pakej family gathering kami selama 3 hari 2 malam di Pantai Jeram..Kuala Selangor  pada 18/10 hingga 20/10/2013...Sepatutnya di adakan di Famosa Melaka..tapi dek kerana tiada kekosongan sepanjang tahun ini..maka Tokngah memilih untuk ke Jeram seperti beberapa tahun yang lalu...bagi kami di sini amat selesa dengan harga yang amat murah..ada pool untuk anak cucu..ada pantai..ada sawah..ada dapor..memenuhi citarasa setiap orang...
Kami sewa 2 buah apartment 3 bilik di PANTAI INDAH SEAVIEW untuk menampong ahli keluarga seramai 20 orang semuanya!! Besar kecik tua dan muda..semua generasi ada


Lihatlah ruang dapor yang telah dipenuhi dengan stok makanan bagai..untuk menampong perut yang seramai 20 orang nii...bersama dengan chef chef kesayangan kami..chefcjuu ngan chef koya....

Hall yang luas dan lapang ni..amat seswaii untuk sesiapa yang ingin ke alam mimpi ...disapa angin pantai yang bisa melolapkan mato!!
La ni jamu mata dulu...potluck upon arrival 
Nasi Kabsa daging qurban..Tokpokcu masak..alhamdulilah rezeki daging qurban dapat dinikmati bersama

Ni Tokngah masak tau..Nasi Sosej..daappp...cucu cucu suka bebenor!!!


Ni pulak rendang ayam Chef Koya masak..mnjilat jari!!

Menu tambahan dari ziyan dan berbagai lah lagi....malam ni semua nya tapau dari rumah sebab sampai pun dah pukol 9 malam..terus jer makan
Tu diaa...hidang dengan periok periok sekali..janji perut kenyang..betol kan yan yanjournal!!


Di pantai Jeram untuk 'menjaring " ikan dan udang untuk BBQ dinner kami malam nanti..


Saja nekcik blurkan gambar ni..sebab sian kat uols..nnti leleh air lioq..
Apa yang berbungkus bungkus tu ye...ni lah hasil BBQ kami untuk dinner malam kedua


Model baju renang abaya!!...abaikan yang 2 2 di  kanan tu

Kanak kanak ribena..riang ria!!

Jom mokcik pokcik kita posing!!


Sawah padi terbentang luas..padi menghijau!!

Ada lagi anak cucu nekcik yang tak pernah tengok pokok padi dan beras...so kiranya ni adalah lawatan sambil belajar lah ye

Ni lah kawasan shooting filem kami

Tengoklah tu pelakon pelakon utama kami...certeka..siapa gamaknya pengarah pilem kami ni.....he..he
Model beras Basmathi...kalau makan beras cop depa ni mesti senang hati..menyeringai gigi!!

45 comments:

  1. berjalan2 dgn family mmg best.
    dpt pula stay tempat indah mcmtu mmg ohsem :)

    nekcik kalau ke PD nnt call lah sy
    boleh kita bertentang mata sambil minum teh tarik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam Mamyharraz..mmg ohsem berkampong gitu
      Insyaallah nnti kita dating kat PD ye..selalunya kalau PD tu nekcik dok kat Glory atau Thistle tu...

      Delete
    2. Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI















      Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI

      Delete
  2. Memang osem lah sangat kan. makan makan makan, jalan jalan, dan tidur bertemankan udara segar tepian pantai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu baru namanya lepak lepaking ziyan!!
      alhamdulilah..yang pastinya semua hepiii

      Delete
  3. best nampak. kita nak gi checkin jugak la bila ada masa

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam Ros..kalau reramai memang berbaloi baloi...lagi pun nak travel pun dekat jer!!

      Delete
  4. Aslmkum Nekcik
    seronok xtvt cuti2 bersama keluarga ramai2 gini.....terasa kemesraan dan keakraban..
    suka gambar yg 1st dan sawah padi terbentang itu.....menarik sekali viewnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aslam Mamasya..ituler keluarga nekcik ni memang camni..suka dok berlonggok..sembang sembang makan makan..
      Pemandangan yang cantik tu rasa lapang fikiran..lagi lagi tiupan angin laut ...boleh lolap mato!!
      Tidoo... bangun... makan

      Delete
  5. tak kisah kat mana kan nekcik yg penting dpt bersama keluarga

    ReplyDelete
    Replies
    1. asalam Ros...keluarga nekcik ni mmg tak kisah ..tepi sungai boleh..tepi sawah pun boleh..biarkan anak cucu dapat merasa apa yang kita lalui dulu....sekarang ni dah banyak yang tiada..zaman dah berubah...dunia dah moden!!

      Delete
  6. bab makanan tu best gile!!! menu unik2. sure nekcik dan ahli keluarga semua happy.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya Alia..dah semuanya kaki makan..apa diletak semuanya licin..takde istilah tak sedap..nak masak pun seronok..tengok anak cucu menikmatinya

      Delete
  7. Salam nekcik...Seronoknya kalau dapat kumpul dengan ahli keluarga, masak dan makan sama2. Nampak semua makanan sedap2 belaka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah Zai..seboleh mungkin kami akan cuba berkumpul bila ada masa yang mengizinkan..tu yang hati kami sentiasa bertaut..semuga dapat di rasakan pada generasi muda kami ..erti persaudaraan

      Delete
  8. Semalam kakak tengok di blog Yan, hari ini tengok nekcik punya pulak . Memang meriahlah....
    Seronok kakak tengok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asalam Kakzakie..takkan tengok jer..apa kata join keluarga kami beramai ramai..perut kenyang hati girang!!

      Delete
  9. nak buat program macam ni mesti sepakat kalau tak tak jadi ....bestnya ramai2 berkumpul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asalam Nieda...memang selalunya kami ni mudah dirunding..sebut jer...insyaallah jadilah rancangan tergempar kami!!

      Delete
  10. seronoknya tengok big happy family ni bergathering...
    semoga dapat berkumpul semua di jannah...amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asalam Anim...tu kira tak cukup lengkap lagi tu..masih ada yang tak dapat join..
      Nilai kasih sayang itu amat berharga bagi kami dan keluarga...dapat menjauhkan rasa benci..dengki dan sebagainya

      Delete
  11. Yesss...dah baca kat blog kat Yan...ni cerita Nekcik pulak...
    Terliur wehhhh tgk nasik kabsha tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asalam Daddy Ziyyad..terliur?? sonang itu..datang jer ke teratak 66..insyaallah no problem

      Delete
  12. Seronok tengok family nekcik, selalu bergather2 sana sini... dah la tu semua pandai masak pulak tu...nasik berjenis2... bila agaknya dapat merasa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asalam Makchaq....tu lah kami ni..kurang lebih dah jadi macam kluarga 69...riuh rendah macam nak rak!!
      Alhamdulilah bab makanan ni insyaallah..ada jer menu masing masing..di jamin takkan kelaparan..insyaallah
      Lelaki pompuan tua muda smua chef!!
      Mailah sini..insyallah khabaq jer makchaq nak makan apaa...yg ada dlm katalog kami jer lah

      Delete
  13. walaupun dh tgk kt blog k yan ttp nk tgk kt blog nekcik jgk... terliur nengok segala mcm menu yg ada... meriah la kalu kumpul2 gitu kan nekcik kn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asalam Dana..kyan banyak lagi gambar gambar...takpe ..kalau taknak terliur je..singgahlah teratak 66..boleh jer oder nasi kabsa!!

      Delete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. Salam perkenalan nekcik...suka baca blog nekcik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam ukhwah nekcik hulurkan..terima kasihlah kerana sudi bca blog nekcik.kih..kih..alahai blog orang tua tua..mana yang berkenan bacalah..yg memboringkan tu abai kanlah ye!!

      Delete
  16. Seronoknya ada famly gathering mcm ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asalam MP..tuler kami...di hutan di rimba di sawah di bendang..kasih sayang dan kemesraan tetap terjalin!!

      Delete
  17. salam kak
    seronok tgok family akak
    amboii yan senyumm...selalu semanis gula

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kasih...ituler kluarga kami ni..memang gempak kalau berkumpul..macam kapal karam riuhnya!!
      Yan senang hati....biasalah dia..dapat makan..dapat jalan!!

      Delete
  18. Salam Nekcik,
    Amboi seronoknya geder2 ya.. makan sedap2 tu.. best kumpul ramai2 makan apa pun jd sedap :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asalam Umiyumi...itulah sinonimnya kluarga nekcik..bila bkumpul makan lah acara wajibnya! Biar takde duit..janji ada makan..he..he

      Delete
  19. assalam, seronoknyer sesekali berkumpul anak cucu... cantik pemandangan nyer...amboi ..makanannyer kalah orang nak buat kenduri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam Bunda...kalau dah berkumpul reramai ni mmg lah seronok..macam macam cerita seperti hikayat 1001 malam!!! dah berkumpul gitu...sudah tentunya mesti ada makan...perut lak tu banyak saiz XXL..he..he

      Delete
  20. asalam m.u.l.a.n...tuler kalau kluarga nekcik ni mmg camni lah..kadang kadang nak masuk kete pun..sekurang kurangnya 1 jam lagii penutupnya..

    ReplyDelete
  21. salam kak
    nanti jemput ke blog saya
    saya ada mention nama akak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asalam Kasihredha..alahaii...maluu ah..tingginya penghargaan yang diberikn untuk sebijik glove!!...semuga ianya dapatlah memberikn sedikit bakti pada tuan dapor yang shanteek dan slalu berasap tu..walaupun ada cookerhood ye!!

      Delete
  22. Nak khatam blog nekcik sebab lama tak jengok mai tang ni. Dah baca kat blog kak yan tapi tak puas hati nak baca jugak kat blog nekcik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. trerima kasih lah sudi jengok nekcik ye Aina...
      he..he..orang tua tua bercerita ceriti

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...