bunga

26 Jun 2013

SHENZEN..WINDOW OF THE WORLD..PART 1


Kembali bersiaran setelah coti coti Mesia...(nanti nekcik citer..simpan dulu ..wokeh?!) Hari ini program romabongan POP ke Window Of The World..dah pergi tahun lepas..tapi dek kerana ada ahli baru..so kami pergi lagi..Alhamdulilah Allah sampaikan hajat kami untuk menghayati keindahan ciptaanNya dan juga ciptaan manusia...Nekcik ni memang suka kalau tempat tu lapang...kehijauan dan terbentang luas....kurang sikit yg dok dalam bangunan tu..lemas!!..orang kampong lah kan!!
Untuk sampai ke sini..kami naik metro macam semalam tu tapi berhenti satu setesen sebelum..(WOW) ..So jangan lupa turun...bagus betol ahli POP ni..dah masuk hari ke 6..masih kuat  dan cergas..ceria lagi...termasuk yang tak POP tu..tak ada komplen ...ceria sokmo ngan best fren dia tu..(Pakngah n Cik Mat!)


Rasanya Nekcik pun taklah nak cerita bebanyak sebab dalam entry tahun lepas dah banyak gambar gambarnya...
Alhamdulilah...kami berjaya mendaki anak anak tangga tanpa semput..ha,....ha...so bermulalah penggembaraan kami mengelilingi dunia selama sehari!!! tak payah terbang berjam jam nak ke Paris, Holland kan..semua dah ada di sini...( ayat orang tak mampu lah tu!!) so jom kita mengembara...

Open air stadium

Eiffel Tower of China

Siapa tau kat negara mana ada ni...tak ingat nekcik..lagi banyak jalan lagi lupa...kah..kah
Tengok tu..2 ekor merpati putih sedang menyaksikan merpati 2 sejoli berdating di kaki Eiffel Tower..kih..kih..

suka

Tu dia....Pengarah Filem WINDOW OF THE WORLD!!!

Sejuk mata memandang hijau hijau ni

Luas terbentang


Pokok dan bunga plastik digabungkan..tapi meriah berwarna warni

Hollang Here I Come!!

Winmolen (windmill)
Kat Holland tapi ada tulisan China ye!!

Cuba baca signboard tu..ada betul ke??

Kalau GO mesti kena langgar dengan train ni kan!!

PLEASE DO NOT LOOK UP!!! DANGER!!

Pak Guard ni baik.. tak marah pun
Nak tengok Mummia..sila lah masuk!!! yang baru nak masuk tu bukan mummia ye..tu mak nu sia
Yang ni memang best..ada show..seolah ribut dan banjir...bunyi ribut dan air menggerunkan...macam kita berada betul betul dalam hujan ribut..jeritan manusia dihanyutkan...air melimpah melimpah..tatootnya!!!

oleh kerana dah hujaan  ribut..baiklah kita berteduh dulu..nanti kita sambung penggembaraan kita lagi ye.....insyaallah
hujan ribut

Add caption

Add caption

24 comments:

  1. Kat Koya pun ada Eiffel tower tu, tapi kocik yo, tak boleh naik atas pun...

    ReplyDelete
  2. Tapi kat sana ada gak waki mesia lan...kat sini nekciik tak jmpa twin tower pun

    ReplyDelete
  3. lagi banyak berjalan lagi tak puas berjalan. pantang ada cuti nak saja terbang..luasnya dunia Allah ini utk kita nikmati

    ReplyDelete
  4. Tulah Nieda...dah jadi ketagih pulak. Pantang ada tiket murah...tAbung ayam asyiik kosong jer

    ReplyDelete
  5. wah..tak payah p holland tengok kincir angin, naik eiffel tower di paris ni nekcik. jimat belanja dah...heee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iyaa Anim..nekcik pun tak berangan nak ke sana tu..jauh satu...ongkosnya lagiik...klau nak jauh pun mungkin umrah ziarah kahirah kalau ada rezeki lebih..insyaallah

      Delete
  6. Bestnya dapat jalan2....
    Gambar2 tu mmng menarik...

    ReplyDelete
  7. Salam MP...Nekcik ni mmg suka jenjalan...meroyan kalau lelama dok dlm rumah...tak kiralah pasar ikan...kedai ksyu. .batu semua boleh jer...dapat lak room mate yg sekufu....lagi jauh perginya!!

    ReplyDelete
  8. tak sempat nak pusing semua... huhuh sedih tapi oklah dh penah jejak kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memanglah Henry..sekali lagi kalau Nekcik pergi..lepas subuh dah ada kat pyramid tu...sama jugak macam kat splendid of china tu...satu hari jalan dalam tu baru puas

      Delete
  9. Kakak sukalah tengok gambar-gambar yg Nekcik captured. Nampak sangat nyaman dan selesanya jenjalan kat sana sampai Nekcik dah pergi pun pergi lagi...

    Lain kali ajak kakak boleh nekcik hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Kakzakie..iyalah Kakzakie...kita ni kekadang ingat che ya nun alif ni kotor....tapi bila dah pergi jadi suka jugak...nekcik ni lemas kalau berebut dengan orang ramai...banyak lagi tempat yang menarik di shenzen ni......
      Kakzakie...nekcik dapat kamera baghru...anak bagi...hi..hii

      Delete
    2. Jom kakzakie...nnti nov ikut nekcik..tapi itu lutut kena kasi kuat......sbb banyak mata tangga yang perlu didaki...insyaallah

      Delete
    3. Owh,Bestnye Nek Cik leh join sekali;

      Delete
  10. Salam nek cik, bole bgi contact no...tini nak tnye pasal shenzen

    ReplyDelete
  11. Salam Nek cik, bole contact tini kt tini.d37@gmail.com...nak tnye hotel kt sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. SalamTini...hotel nrkcik dok kst shenzen agsk letih dikit...sebsb kna naik tangga..escalator hari hsri rosak..mmg murah. .cuba Tini tengok shenzen muslim hotel....murah jugak dan senang makan..cuba masuk blog JALAN JALAN..bila nsk pergi

      Delete
  12. Nk pergi bln nov . N kami nk masuk hk dan guangzhou sekali

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam berminat bila baca blog travel Nek Cik Bagaimana ye, nak hubungi Nek Cik , untuk dapat detail untuk g travel especially di Cina Harap Nek Cik dapat membantu

      Delete
  13. Cubalah tengok blog nekcik shenzen 2012..nekcik tido ghuangzhou mlmu

    ReplyDelete
  14. Salam Nekcik salam perkenalan , berminat mengikuti blog travel Nekcik,& terus membuatkan saye keinginan untuk join bersama,Boleh terangkan bagaimana caranya, Harap NekCik dapat membantu
    Wassalam,,,,,,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal Linda...oh nak join travel tu kami selalunya booking setahun awal untuk dapat tiket murah..tapi kalau Linda nak travel sendiri boleh jer cari kawan kawan..then pergi jer sendiri..insyaallah nekcik rasa macam selamat jer kat China esp shenzen lah..sbb kita naik train nak kemana mana...banyak tempat menarik kat shenzen tu..nanti nekcik habiskan post shenzen..add jariah binti hamid kat FB..banyak gambar

      Delete
  15. If anything leh NekCik e/mail saya d mummy_darwish@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay nnti nekcik email kat linda ye

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...