bunga

29 Apr 2017

SUDAH TUAAA!!


Asalamualaikum kengkawan yang di kasihi....alhamdulilah syukur masih dipanjangkan usia untuk bernafas lagi..dan masih dapat menambah bekalan untuk dunia dan akhirat..dapat lagi bersua dan berbicara di alam maya dan nyata..
Bulan April datang lagi dan masih diberikan nikmat usia untuk meraikan kedatangan ulangtahun hari kelahiran seperti 58 tahun yang lalu...tiada yang mampu dituturkan melainkan mesyukuri segala kurniaan Illahi ke atas diri yang kerdil ini..walaupun selalu dalam kelalaian dan kealpaan ..namun Allah tetap melimpahi kasih sayangNya..ampunkan daku Ya Allah...
Tua dah nekcik kan..58..tapi syukur sesangat masih sihat walaupun ada masa dan ketikanya gering jugak tapi redhalah ..dan syukur masih boleh beribadat..masih boleh makan..masih boleh berjalan..
Tahun ni tiada papergift ye..so tiadalah dapat naik belon setakat ini..kalau setiap tahun bengkok lah poket Tokpokcu kan...tapi no hal lah...ada masa rezeki gajah..ada ketikanya rezeki semut...terimalah seadanya...
Tahun ni tak celebrate kat mana pun..kebetulan nekcik pun sakit kepala dan batuk..beralih tahun kata orang tua..he..he..maka kakak belikan jugak kek untuk omaknya..si adik beria ia buatkan sejambak bunga di samping hadiah.. si abang ajak keluar makan tapi omak mintak tangguh dulu..he..he..
Memang tiada rancangan nak meraikan perubahan umur ni..biarlah senyap senyap jer..sebab tak mau ramai orang tahu nekcik dah tua..ha..ha
Tapi ramai yang tahu jugak sebab ada muka buku ni..habis semua orang tahu nekcik dah tua..hu..hu melimpah limpah ucapan selamat ulangtahun untuk nekcik..bukan hadiah yang diharapkan tapi ucapan doa dan ingatan itu yang didambarkan..muga Allah perkenankan doa doa dari sahabat semua...Nekcik mampu memohon kepada Allah muga kalian semua jua sentiasa dirahmati dan diberkati Allah..amin amin..terima kasih semua...
Walau seminggu berlalu nekcik masih merayakan hari kelahiran..apabila abang nekcik dan Koya dan keluarga datang berkunjung sempena  meraikan nekcik..memang setiap tahun mereka akan meraikan bezday nekcik..sayang sungguh mereka kat nekcik kan..hi..hi..
Bukan yang lelain tu tak sayang tapi bagi mereka nekcik ni pengganti emak mereka yang dah lama tiada..so kami gembira bila berkongsi saat senang dan susah bersama...dan kasih sayang nekcik sentiasa ada untuk mereka...insyaallah
Okay kita share gambo bezday gurl yang happy sangat bila di raikan..he..he sehingga lupa diri dah semakin senja....


Tua dah i kan Tokpokcu...terima kasihlah sebab jaga kita dari kecik sampai ke tua..he..he

Dulu kecik dikendong kendong..dah tua ditimang timang kan...ha..ha

Ini kek bezday yang kedua...chef kami Koya dan famili yang bawak ..so bezday gurl pun berparti lah..sebab ada tamu..Bezday gurl tu tak berapa sihat...gatal hidung mata semua...

Happy Momoy ni dapat kek green tea...dalam tak dirancang sempat jugak sediakan makanan untuk tetamu nekcik ni..lauk pauk tu Tokpokcu sediakan..bezday gurl tak mau masak...cuma nak masak laksa ..kek dengan roti jer

Inilah green tea pistachio olive cake..resipi dari Dato Fazley duta Aeonbig tau!! Resepinya sangat simple..tak perlu pakai mixer..nanti nekcik buat entry


                      Sedap kek ni..ayat tertera tu pun amat bermakna
                        Yezz I love u all too

Seperti biasa FAMILY..FOODS AND FUN

dapatlah pulak hadiah dari jiran..syukur 

Terima kasih Adik kerana buat sendiri bunga untuk mak..sejambak bunga serta hadiah ..doakan agar Allah panjangkan umur emak dan abah untuk terus lama lagi bersama adik..amin

Girang hati bila dikelilingi orang orang kesayangan

Ini kek bezday kakak beli ..

Sagu Gula Melaka with adds on

bersama insan insan kesayangan.. semuga kita bersama jugak di jannah nanti..amin


                                      Thank you for loving me..hi..hi




19 comments:

  1. Happy birthday nekchik...i love you too..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebaya lah kita nekchik.. tahun 1959 kan?.. Bunda June 22nd nanti.

      Delete
    2. Terima kasih Bunda..eh tua nekcik lagi tuu..hi hi

      Delete
  2. Selamat hari ulangtahun yg ke-58 nekcik. Semoga Allah sentiasa melindungi serta merahmati nekcik dn keluarga di dunia dan akhirat.

    ReplyDelete
  3. Selamat ulang tahun kelahiran Nekcik, semoga panjang umur, murah rezeki dan dalam rahmat Allah selalu..
    Banyak kalinya potong kek......
    makchaq tak ingat la pernah tak sambut birthday potong2 kek ni...
    Kami jarang sangat agenda birthday ni.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin amin ..Terima kasih Makchaq..keluarga nekcik memang suka nyambut nyambut gini..saja suka..sambil gader gader..mengeratkan kasih sayang antara kami..dah penaja keknya ramai makchaq..he..he..dapatlah 2 kali motongnya!

      Delete
  4. Replies
    1. terima kasih 3 lalat..wah lama wak tak hinggap kat teratak nekcik hi..hi

      Delete
  5. di mana kita meraikan hari istimewa biarlah dgn org tersaayang kan NCIK?
    happy bornday semoga sihat dn bahagia dgn org tersayang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Nieda...memang nekcik ni kalau boleh suka sangat bila anak cucu dan kaum kerabat ada di sisi..riang macam kanak kanak ribena!!!

      Delete
  6. eppy belated bday nekcik...
    moga trs diberi kesihatan yg baik
    dipanjangkan usia n hepi selalu...

    dh ckp meriah dh ni... sambutan walaupun simple ngn family tersa seronoknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Dana..amiin amin..atas doanya..nekcik pun doakan kawan kawan jiga sihat dan bahagia dunia dan akhirat..amin
      Kami ni camtulah Dana..suka benar kalau dapat makan sama ..santai santai sembang sembang

      Delete
  7. Baru 58 muda lg tau...nekcik dan tokpokcu pasangan bahagia ��

    ReplyDelete
  8. Dah masuk warga emas ni JM tapi uncle tony xde diskaun pon..naik ktm jerlah lepas nii

    ReplyDelete
  9. Dah masuk warga emas ni JM tapi uncle tony xde diskaun pon..naik ktm jerlah lepas nii

    ReplyDelete
  10. Happy Bezday Nekcik....umur hanya pada angka Nekcik yg penting jiwa kita sentiasa muda haha....
    Moga nekcik terus sihat ye. Seronoknya bila diraikan oleh org tersayang ye. Bukan main lagi kek bertimbun timbun ye nekcik

    ReplyDelete
  11. masih jelitaaaa Nekcik dun worry.. happy belated birthday semoga murah rezeki sentiasa.. diberikan keafiatan kesihatan yang berpanjangan.. dan semoga melangkah travel dengan lebih jauh ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aduuuhaii dah minum ke SYM..nnti nekcik yang jelita ni blanjer...jelita seusia umur sayang..namun yang paling mustahak bagi nekcik ialah nikmat sihat..klau sakit sikit sikit ni x pelah jugak kan..alhamdulilah setakat ini lutut masih kuat melangkah..hanya poket jer yang tak kukuh dan tegap kih kih

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...