bunga

14 May 2012

FULLHOUSE!!!!


Penuh meja...ha..ha..Biasala rumah Nekcik ni  kalau hari minggu..anak anak cucu yang kerinduan dengan Nekcik datang berkunjung...ada yang dengan apoinmen ( bukan mcm nak jumpa orang besar tu...just to make sure I am at home when you come! i speak london  you!!)..dapatlah menu dari Nekcik"s Kitchen..yang datang terkejut tu..dapatlah  makanan FOOD COURT...tak kisahlah kan..janji kita bahagia  bersiratulrahim...kan...Nekcik pun bahagia sangat dapat tengok muka  muka  kaum kerabat Nekcik...Alhamdulilah itulah kebahagiaan Nekcik dan Tokpokcu ...Tetamu selalu menceriakan ....Tetamu membawa REZEKI....Rezeki itu tak semestinya wang ringgit..kebahagiaan..,berlapang dada ,ketenangan...itu juga  merupakan rezeki Allah .....Dari zaman dahulu lagi masa baru lepas nikah..memang pondok Nekcik ni jarang sepi..oleh hilai tawa kaum keluarga..jiran tetangga dan sahabat handai....Nekcik yakin keikhlasan kita melayani tetamu tetamu inilah Allah permudahkan segala urusan keluarga Nekcik..bukan tidak ada masaalah...tapi Insyaallah..Allah akan tunjukkan jalan keluar walau seberat mana pun...Insyaallah..syukur.....Ya Allah Yang Maha Pengasih lagi Penyayang!!!

Tetamu ni lambat bagi notis.so..dapatlah makan nasi goreng kampong dengan nasi lemak bungkus...tapi alhamdulilah ...semua kekenyangan...janji kami semua gembira..kan..kan..ziyan!!

Hari ni Tokpokcu jadi chef of the day...masak briyani seafood.....udang dan ketam...tapi tiada tetamu yang menyinggah..sehingga petang....so...Nekcik pun calling neighbour Nekcik untuk dinner...Alhamdulilah mereka pun makan dengan gembiranya....

Periok pun naik meja!!!

Tetamu Nekcik hari minggu baru ini...Anak saudara dan cucu dari Banting...satu group abang Nekcik baru sampai dari Johor...satu group lagi sampai dari Shah  Alam, Gombak,Subang Bestari.......Allin..lebihkurang27 orang..ha..ha..FULLHOUSE...so menunya..ha.ha..Nekcik masak tomyam, sup ikan, sayur,kerabu mangga...ikan goreng...Alhamdulilah berselera kami makan..Alhamdulilah..dapat berkongsi rezeki dengan kaum kerabat...ada yang checkin terus dan ada yang balik...tapi meriahlah dengan anak cucu..walaupun Nekcik belum lagi ada cucu sendiri..tapi mereka semua ini memang amat rapat ...alhamdulilah...sepupu sepapat...meriah...kasihilah sesama insan!!!

Ini ada yang dari Muar dan ada yang dari Bantting!!!

Ha...Tokpokcu bersama abang abang bersantai...

Makan time.....itu lah yang termampu Nekcik sediakan untuk tetamu kesayangan...

Macam macam adaaa...di Hepi Table Teratak 66...jommm mampir!!


17 comments:

  1. salam kak
    ada yan juga lah...
    betul tu kak...kebahagiaan kita bila hati tenang dan silaturahim tu penting :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya adaaa..heee..tang makan jangan lepaskan peluang..hee

      Delete
  2. Betol Kasihredha...insyallah Nekcik sentiasa mohon agar Allah berikan rezeki agar dapat dinikmati bersama.. mengenyangkan perut orang yang lapar amat besar fadilatnya!!

    ReplyDelete
  3. memang betul2 fullhouse ni Nekcik! Hhehehe..makan beramai2 dgn sanak saudara macam ni mmg best, meriah...

    Eh, saya nampak gambar akak Azian Elias (blogger yg saya hari2 ke blog nya) dalam tu..kak Azian tu saudara Nekcik ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee..hee..Daddy Ziyyad.. NekCik tu my mak sedaro..hee..

      Delete
  4. DADDY ZIYYAD...Kak AZIAN ELIAS tu adalah antara ramai ramai anak sedara kesayangan Nekcik...mana ada ziyan adalah nekcik!! sebab kami memang satu kepala ..bab makan makan and jalan jalan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg susah nak tolak bab makan kan..

      Delete
    2. hehehehhehe...sapa tak suka makan kannnn :)

      Delete
  5. amboi meriahnya, seronok tgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal Ellynadyra: Tu lah Nekcik dari kecik sampai tua..mmg sntiasa dikelilingi sahabat handai dan kaum kluarga...Nekcik sunyii kalau takde tetamu...

      Delete
  6. Salam Nekcik. seronok dan meriah bila berkumpul ramai gini..dtg jauh bertandang...dijamu pula dgn hidangan..sememangnya menjamu makan dpt merapatkan lagi silaturahim....moga Nekcik sekeluarga tambah murah rezki.Amin....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Mamasya..smuga Allah berkati rezeki kita semua juga...itulah antara nikmat Alah...

      Delete
    2. Peliharalah siratulrahim sesama kaum keluarga dan sahabat handai agar kita juga sntiasa di kasihi Allah!!! Insyaallah

      Delete
  7. Bolatnya moka i. Esp lepas balik dari Kashmir tuuu..

    ReplyDelete
  8. saya suka sekali dengan info ini . sangat menarik dan menambah wawsan pengetahuan saya . saya sedang mencari Obat Rematik yang ampuh murah dan aman kira kira apa yah ??

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...