bunga

17 Sep 2013

REZEKI MINGGU INI



Alhamdulilah ...murahnya rezeki nekcik minggu ini..rezeki datang sampai depan pintu..besarnya kotak..terkejuut nekcik...oh dari     anaknda Anim blogger dari Inilah Ceritaku...jauh datang mai     nuu..dalam tu ada ikan masin..ikan bilis..ikan pekasam dan         keropok...waa lumayan gitu...ini semua memang keperluan dapor nekcik...nanti boleh beli ubi ...rebus makan dengan ikan               masin...tinggal lah pizza tak heran pun!!                                                                     
Terima kasih Anim atas  ingatan ikhlas itu...jangan risau ..nekcik orang kampong..amat  menghargainya...cuma malas nak beli ikan pekasam kat sini...nampak macam dah hancur lebur..tu yg lama tak bli..anak ikan tu goreng dengan cili hijau dan bawang            potong..makan dengan nasi panas..                                           

sure tak nampak Anim lalu..he..he                                         

Semuga Allah murahkan rezeki Anim sekeluarga dan dilimpahkan segala rahmatNya..Aamiin dan nekcik berdoa semuga suatu hari nanti Allah pertemukan kita jua...                                                       
                                                                            
Sambung lagi cerita...berdebar debar pulak nekcik sebab ada dating hari minggu tu..ahad...risau nekcik nak jumpa jumpa orang yang belum kenal ni ..iyalah nanti apa nak cakap ye...
Tokpokcu pun hantar lah nekcik ke Subang Parade..untuk bertemu sahabat alam maya nekcik ni ..adinda Roslina Ibrahim dari blog Sinaran Menu...yang selalu pamerkan hasil tangan yang meliurkan...especially Chinese Menu yang nekcik selalu ikuti...dan dia dengan segala susah payahnya menyediakan mooncake yang amat nekcik idamkan...he..he..dun worry..pencen dah pun!
Alhamdulilah Allah pertemukan kami di situ dengan suasana yang amat mesra..seolah olah kami dah lama kenal...Ros peramah sangat...macam macam topik kami bercerita...sehinggalah waktu mencemburui kami...
Tengok tu..apa yang Ros bagi nekcik..durian mooncakes you!! Memang terus nekcik suka...ada 2 jenis mooncake...satu inti lotus seed dan satu lagi durian...memang marbeles!!
Jangan jeles ye kawan kawan..jom kita cari resepi dari 
Sinaran Menu...
Terima kasih Ros meluangkan masa dan juga buah tangan yang sedap itu!!!


Oh...tak habis lagi cerita bab rezeki nii...ini nekcik dapat minggu lepas..dari korea..bukan dari anak angkat nekcik tu..tapi dari anaknda yang disayangi..chef kami...CIKJUU yang baru balik libur libur di Korea..masyaallah shanteknya..sayang nak guna....terimakasih my dear..muaah
Yang ini....rejeki lagi weii..kus semangat..alhamdulilah..rejeki orang pencen!! Ni pulak baru dapat semalam..dari Chef Koya....4 helai tudung yang cantik dan sedap di pakai...oh thank you my darlings....lap uols...uols make my life wunnerful!!syukur ke haratMu ya Allah kerana dikelilingi kasih sayang yang ikhlas!! SYUKRAN

39 comments:

  1. Assalam nekcik..alhamdulillah murah rexeki nekcik dan yang memberi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waaalikumsalam Acik..itulah hanya Allah sahajalah yang membalas budi baik semua..aamiin

      Delete
  2. Replies
    1. Alahai Ziyaan...tak ingat orang bila dapat mooncake tu..marbeles sesangat....gi la lating ngan pn.Ros..ha..ha

      Delete
  3. Aslmkum Nekcik

    dating dg Ros @ sinaran menu rupanya.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam Mamasya...tu ler Tokpokcu kata...nekcik skarang ni dah pandai dating dating ngan blogger pulok..iyalah menambahkan siratulrahim..insyaallah

      Delete
  4. kami baru makan pizza request dr anak minggu lps.maklumlah cuti sambutan hari malaysia .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asalam Nieda..tu ler..time nekcik dulu makan lempeng kelapa..sekarang anak anak makan pizza...tokpokcu tak reti makan tu...dia kata dia orang kampong!!

      Delete
  5. tudung ratu tu selesa ke nekcik? nanti saya nak pergi survey lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asalam Alia..nekcik rasa seswaii kat nekck sbb tak payah nak pakai anak tudung..awning dia melekap ke dahi..nekcik tak suka yang awning keras tu..survey survey lah cuba

      Delete
  6. Replies
    1. Asalam Ros..oh ye ke? besst tu!! dating kat rumah nekcik lah pulak ye

      Delete
  7. murah rezeki nekcik yek... dpt mcm2 dr kenalan... dpt lak jumpa blogger yg teror msk... siap bwk moon kek lg...syoknyer nekcik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asalam Dana...alhamdulilah rezeki rimau lah tu...memang syiok dapat rasa mooncake..lau kat kdai tu tngok tapi tak bli pon..

      Delete
  8. Assalamualaikum nekcik...rezeki jngn ditolak...musuh jngn dicari...he..he.. murah rezeki ni kan kalu ramai kawan2...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang betol tu Darik..lagi lah nekcik dah tua tua ni ..tak sukalah nak gaduh gaduh...biarlah ceria sokmo

      Delete
  9. Bak kata Kak Azie rezeki rimau ye nekcik?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asalam Aina..mmg rejeki rimau tu..alhamdulilah...hadiah bukan penting sangat bagi nekcik..ingatan tu yang amat berharga!!

      Delete
  10. amin..amin..untuk doa nekcik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah...Anim..sama sama lah kita mohon ke hadratNya

      Delete
  11. Wah jeless sehh nekchik dpt jumpa kakros..nk kenen cikit mooncake durian tuh..wallaa!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Usah jeless seh..jom kita wat mooncake...mmg marbelesly delicious..rasa nak buat bebnyak..he..he..

      Delete
  12. mooncake doyan....dapnye nekcik....

    ReplyDelete
  13. salam kasih kasayang nekcik :)

    bestnya dapat banyak pemberian.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulilah salam sayang kuat kuat jugak dari nekcik..
      syukran bebnyak Ya Allah!!

      Delete
  14. salam nekcik,
    kalau saya lompat sampai kebintang dpt mcm2 ..mmg seronok la sangattt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asalam Aini...huyoo..smpai ke langit biru weii!!!

      Delete
  15. Ada juga mooncake durian yg kakak tak pernah rasa. Wahh.... best betul.
    Ramai yg sayang nekcik kan... alhamdulillah dgn ukhuwah yg terjalin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulilah..kasih sayang yang ikhlas itu amat tinggi nilainya kak...
      sedap kakzakie..mooncake doyan tu..memang mnjilat jari!!

      Delete
  16. Syukur alhamdulillah, banyak rezeki yang nekcik dapat. Orang berbudi kita merasa hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sangat bersyukur atas rezeki yang di beri!! semuga semua kita dilimpahkan rezeki yang halal lagi berkat..aamiin

      Delete
  17. mmg murah betul rezeki nekcik...

    saya kalau goreng ikan pekasam, sure anak saya komplen katanya busuk...sabo je la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu sibungsu nekcik tu macam tu lah...slalu bising kalau kami goreng cincalok ....

      Delete
  18. alhamdulillah, murah rezeki nekcik....terliur betul tgk moon cake tu, isi durian lak tu, jeles saya tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asalam elly..memang marbelezzz..kna lah kecek kat pn.Ros..sinanaran menu..hi..hi
      hingga mnjilat jari!!!

      Delete
  19. moga nekcik sentiasa dimurahkan rezeki... best best...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amiin...m.u.l.a.n...rezeki Allah itu berbagai....hati yang lapang..badan yang sihat...sahabat yang baik jugak merupakan rezeki dariNya...kan

      Delete
  20. bertuah nekcik,ramai yg sayang :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...